Навесні ми дуже часто стикаємося з проблемою нестачі вітамінів, тому особливо в цей період необхідно ретельніше заповнювати їх запас в організмі.
Лікарі стверджують, що вітаміни в таблетках з аптеки засвоюються організмом не найкращим чином, набагато правильніше готувати коктейлі, відвари та чаї з натуральних трав, ягід та фруктів на основі води, що пройшла водоочисник . Ось деякі з найпопулярніших рецептів весняних напоїв.
Ягідний морс
Такий напій покращить настрій, зніме втому та додасть бадьорості.
Рецепт:
- 3 ст. будь-яких ягід
- 1 ст. цукру
- 500 мл води
Розітріть ягоди з цукром і залийте водою. Рекомендується приймати морс тричі на день.
Узвар
Рецепт:
- сушені фрукти: чорнослив, курага, яблука, груші, вишня
- 500 мл окропу
Залити окропом сухофрукти і дати настоятися кілька годин. Можна пити узвар, як холодним, і гарячим.
Гранатовий збитень
Рецепт:
- 100 г соку гранату
- 4 шт. гвоздики
- Напої1 ч.л. кориці
- 100 г меду
- 900 мл води
Необхідно протягом 15 хвилин кип'ятити прянощі, потім додати мед та сік.
Чай із чебрецю
Ця трава має відхаркувальну та антибактеріальну дію.
Рецепт:
- 1 ст. чебрецю (чебрецю)
- 400 мл води
Залити траву окропом, дати настоятися. Вживати, як звичайний чай.
Журавлинний морс
Журавлина має тонізуючу дію, містить великий перелік вітамінів і знижує цукор у крові.
Рецепт:
- склянка журавлини
- 1,5 л води
- 0,5 склянки цукру
Журавлину необхідно перебрати, промити, роздавити ложкою, залити окропом і додати цукор. Вживати напій гарячим чи холодним.
Напій із шипшини
Шипшина - це чудовий жовчогінний та протисклеротичне засіб.
Рецепт:
- 5 ст. ягід шипшини
- 1 л води
Ягоди потрібно потовкти, залити водою і кип'ятити 15 хвилин, укутати ємність і дати настоятися 10 годин. Перед вживанням процідити. Курс профілактичного лікування становить 1 тиждень. Пити по 200 мл відвару кожні 3 години.
Підводячи підсумок
Помнете, що важливо, яку воду Ви використовуєте для приготування напоїв. Дуже рекомендується використовувати мінералізовану воду, що пройшла, наприклад, Aqualine RO-6 Фільтр зворотного осмосу, яка вже сама містить кальцій, натрій, магній і калій.