Мова:
Укр
Укр
Рус
Місто:
Пн-Пт   9–18     Сб   10–18     Нд   10–18 (Call-Center)
0
0

Кошик: порожньо 0 товарів 0

067 489 49 42
Безкоштовно по Україні

Рецепти напоїв для профілактики застуди

Рецепти напоїв для профілактики застуди

Коли починає холодати, ми всі починаємо замислюватися над тим, як би цього разу уникнути закладених носів та кашлів. Вихід є, причому одночасно корисний та приємний. Що може бути краще, ніж прийшовши додому з роботи, забратися під плед із чашкою ароматного напою, який одночасно розслаблює після робочого дня та тонізує імунну систему?

Перше правило - вода, як основа для всіх наведених нижче напоїв, повинна бути безпечною для здоров'я, і тому повинна попередньо пройти фільтр для очищення питної води.

Імбирний чай

Гарячий імбирний чай з медом та лимоном - чудовий засіб для профілактики застуди. Крім того, він покращує колір шкіри і благотворно позначається на травленні. Імбир аналогічно лужній воді розріджує кров, тому протистоїть утворенню тромбів та пухлин. Імбирний чай рекомендується людям творчих професій та інтелектуальної праці.

Інгредієнти:

  • вода (1 л);
  • корінь імбиру (3 ст. л. дрібно нарізаного або натертого імбиру);
  • мед (3 ст. арк.);
  • лимон/апельсин (1 шт);
  • мелений чорний перець/листя м'яти (за бажанням).

Приготування: доводимо воду до кипіння, додаємо в неї імбир, даємо залишити кілька хвилин, додаємо інгредієнти, що залишилися. Подається гарячим.

Чай обліпихи

Чай з обліпихи має протизапальну дію, а ще – це найкращий антидепресант. Якщо Ви помічаєте за собою часті депресії, порушення сну та розконцентрацію уваги – можливо, Ви страждаєте від зневоднення . Обліпиха багата на вітаміни C і E, антиоксиданти і жирні кислоти, які сприяють уповільненню процесів старіння шкіри.

Інгредієнти:

  • вода (0,5 л);
  • обліпиха (150 г);
  • чорний чай (2 ст. л.);
  • мед (2 ст. арк.).

Приготування: в приготовлену ємність кладемо 2/3 обліпихи, пригніченої в пюре, чорний чай і ягоди, що залишилися, заливаємо окропом і залишаємо настоятися хвилин на 15. Перед подачею на стіл додаємо мед за смаком.

Марокканський чай з м'ятою та корицею

М'ята – чудовий антисептик. Вона стимулює роботу мозку, розширює судини, має жовчогінні та заспокійливі властивості. М'ятний чай можна пити завжди: вранці – для бадьорості, в обід – для покращення травлення, а ввечері – для розслаблення та відновлення сил.

Інгредієнти:

  • вода (0,5 л);
  • м'ята (пучок);
  • кориця (1-2 палички);
  • апельсин (цедра);
  • лимон/лайм (цедра та м'якоть);
  • гвоздика (4 гілочки);
  • чорний чай (3 год. л.);
  • коричневий цукор (1-2 шматочки).

Приготування: м'яту, розім'яту в руці або в ступці покласти в ємність, додати інгредієнти, що залишилися, і залити окропом.

Чай із шипшини з медом

Шипшина - борець за імунітет, він багатий на дубильну речовину і вітамін С. Шипшина сприяє виведенню холестерину з організму і покращує травлення. Ця ягода містить подібний набір корисних солей з мінералізатором системи зворотного осмосу: калій, магній, кальцій, фосфор, залізо.

Інгредієнти:

  • вода (200 мл);
  • плоди шипшини (20 г);
  • лимонний сік (5 г);
  • мед (15 г).

Приготування: шипшину подрібнити та проварити 10 хвилин при закритій кришці, дати настоятися 10 хвилин, процідити, додати лимонний сік та мед.

Ромашковий чай з м'ятою

Ромашка лікує безсоння, має заспокійливу та протизапальну дію. Ця квітка сприяє профілактиці онкологічних захворювань та знижує цукор у крові, допомагає роботі шлунка та кишечника.

Інгредієнти:

  • вода (1,5 склянки);
  • квіти ромашки (1 ч. л.);
  • чорний чай (1 ч. л.);
  • м'ята (1 ч. л.);
  • мед (за смаком).

Приготування: ромашку та інші інгредієнти залийте окропом, дайте настоятися близько 10 хвилин, подавайте з медом.

Висновок

Не забувайте, що якість води при приготуванні напоїв має велике значення. Для протизастудних напоїв було б непогано використовувати воду, що пройшла структуризатор, тому що вона разом з усіма вітамінами краще засвоюється організмом.

Приємного Вам чаювання та не хворійте!

Ваша оцінка:
1 2 3 4 5
0
Оцініть, будь ласка