Якщо Ви зустрічали подібний картридж у зворотноосмотичних системах (таких, як Bluefilters New Line RO-8), то, швидше за все, запитували, яким же чудодійним способом цей картридж оживляє воду? І що взагалі означає оживляє? Під пожвавленням води мається на увазі поліпшення здібностей води розчиняти і розщеплювати речовини та посилення мікробіологічних властивостей води.
Яким чином досягається ефект пожвавлення?
Відомо, що вода здатна приймати та зберігати інформацію. В основі технології Грандера лежить саме ця властивість води.
Всередині картриджа розташована ємність з високоструктурованою рідиною так, щоб вона була обтікана очищеною водою, що входить в картридж. Ця рідина створює поле, потрапляючи у яке очищена вода переймає покращену структуру і стає жвавою.
Винайшов перший подібний прилад Іоанн Грандер. До схожих пристроїв відноситься іонізатор води.
Корисна властивість №1. Поліпшення здібностей води розчиняти та розщеплювати речовини.
Якщо вода погано розчиняє в собі мікроелементи і мінерали, більша їх частина не здатна пройти крізь клітинну мембрану, оскільки вона вбирає в себе найдрібніші частинки.
Коли вода має поліпшену здатність до розчинення речовин - вона легко просочується крізь мембрану клітини, несучи у собі корисні речовини і мінерали.
Корисна властивість №2. Посилення мікробіологічних властивостей води.
Пожвавлення води дозволяє блокувати розмноження бактерій та мікробів у воді та вирівнює її структуру, щоб зробити воду максимально корисною для організму.
Жвава вода за структурою близька до рідин в організмі людини, тому вона краще засвоюється. Така вода краще розріджує кров, ніж допомагає уникнути утворення тромбів.
Корисна властивість №3. Збільшення тривалості зберігання води.
Така вода не потребує спеціальних умов зберігання. Жвава вода може зберігатися до 4 років незалежно від температури та світла. Ця вода при використанні покращує екологію навколишнього середовища. "Жвава" вода не потребує дезінфекції перед вживанням (якщо вона довго зберігалася), тому що вона захищена від утворення мікроорганізмів та бактерій.