На полицях магазинів великий вибір мінеральних вод. Далеко не всі споживачі розуміють, чим вони відрізняються. А тому й губляться під час вибору. У цій статті ми розповімо про особливості сортів та вид, що допоможе вам зрозуміти, яку мінеральну воду пити.
Хоча, звичайно ж, ми не будемо зупинятися на особливих, окремих випадках, які мають на увазі вживання конкретної води при тому чи іншому захворюванні. Крім того, наша стаття носить рекомендаційний характер і не більше того, а яка мінеральна вода корисніша у вашому випадку – уточніть у лікаря.
Їдальня
За обсягом мінеральних солей така вода може зрівнятися із звичайною питною. Навіть на смак не особливо відрізняється. Вживати її можна у будь-яких кількостях, без обмежень. Не вплине вона ні на позитивний, ні на негативний вплив на здоров'я – вплив повністю нейтральний. Оптимальний період вживання такої мінералки – спекотна погода. Коли разом із потом із організму виходять мінеральні речовини. Столова вода дозволить відновити їхній баланс.
Лікувально-їдальня
Говорячи про те, яка мінеральна вода найкорисніша, не можна не відзначити лікувально-їдальню. Але її рекомендується вживати для того, щоб вирішити якісь проблеми зі здоров'ям. Наприклад, вона допоможе:
- активізувати обмін речовин;
- перемогти печію;
- запобігти відкладенню піску в нирках і т.д.
Однак пити таку воду все ж таки потрібно з певними обмеженнями. Не більше як півлітра на добу, але й то не щодня. Якщо ж її смак вам дуже подобається - то можна і щодня, але тоді не більше ніж 100 грамів на добу. Лікувально-їдальня мінералка підійде тим, хто активно займається спортом. Оскільки з її допомогою можна легко компенсувати втрату через піт мікроелементів:
- калію;
- кальцію;
- натрію і т.д.
Але тут є певні нюанси. Якщо ж зі здоров'ям не все гладко, пити мінералку даного типу не варто без отримання дозволу свого лікаря.
Лікувальна
Таку мінералку дозволено вживати лише за рекомендацією лікаря. Окремі її види взагалі не відпускаються без рецепту. Кількість мікроелементів та мінералів у ній настільки велика, що лікувальна мінералка може використовуватись навіть при зовнішньому застосуванні – для компресів, обгортань тощо.
Правила прийому мінералки
Вище ми коротко розповіли, як пити мінеральну воду того чи іншого типу. У цьому розділі поговоримо про те, як вживати мінералку при тих чи інших захворюваннях. Наприклад, якщо у хворого гастрит характеризується підвищеним рівнем кислотності, то воду слід підігріти приблизно до 40 градусів або трохи вище і випивати за 60 хвилин до їди. При низькому рівні кислоти – за 30 хвилин до їди та лише кімнатної температури.
Якщо є проблеми з печінкою, необхідно за 60 хвилин до їжі випивати 1,5 склянки мінералки, температурою в 45 градусів. При такому неприємному захворюванні, як панкреатит, вода взагалі повинна бути гарячою! Потрібно випивати трохи менше, ніж півтори склянки тричі на день за 50 хвилин до їди! Тричі на день мінералку потрібно пити і за цукрового діабету. Водічка підігрівається до 30 градусів і вживається приблизно за 40 хвилин до прийому їжі.
Підводячи підсумок
Ми розповіли вам, яка буває мінеральна вода, як пити її, але все ж таки, акцентуємо увагу. Призначати конкретну мінералку має лікар. Він розповість про правила прийому, розписавши докладну схему, якої потрібно обов'язково дотримуватися. Якщо, звісно, ви хочете відчути ефект. А ще краще – вирушити на курорт мінеральних вод. Вже там вас підлікують сповна. Та й задоволення отримаєте від відпочинку та смачної водички!
Корисну та смачну воду, наповнену всіма необхідними для організму мікроелементами, можна отримувати не виходячи з дому. Для цього встановлюється фільтр для очищення води під мийку, який Ви можете підібрати у нас на сайті або за допомогою професійного консультанта, замовивши дзвінок. Фільтри зворотного осмосу, наприклад, можуть комплектуватись спеціальними мінералізаторами. Також у деяких моделях є структуризатор води, що суттєво покращує її якість.